Theater

Ik maak ook performances en theater. Voor mij spelen tekst en muziek daarbij altijd een belangrijke rol. Aard van het beestje, hè.

Lola & De Grijze Massa
Lola & De Grijze Massa is niet alleen een kinderboek, het is ook een voorstelling.

Met een ouderwetse overheadprojector en ragfijn papiersnijwerk wek ik Lola en consorten tot leven.
De hypnotiserende baritonstem van Rocco Hueting (bekend van De Staat) voert je langs gevaarlijke ratten, schele leeuwen en slechteriken naar een verrassend happy end.

De Stranger Things-achtige elektronische muziek van Dennis van Tilburg brengt alles samen tot een wonderlijk en sympathiek geheel.
Lola & De Grijze Massa duurt circa 30 minuten, en kan op allerhande plekken worden gespeeld. Boeken? Meer informatie? Mail of bel me dan even.


Prinses met de Baard
edit 129
In de zomer van 2015 vormde ik met Maudvan Maarseveen het muziektheaterduo OkDoei. We maakten een licht absurde muziektheatervoorstelling met een lekker duister randje: Prinses met de Baard. We stonden onder andere op Noorderzon in Groningen.

 

Ik Hier NU
In 2012 maakte ik samen met Jeroen Kluitenberg een muzikale circusvoorstelling. De voorstelling kwam tot stand tijdens NuNieuw, een traject voor talentvolle jonge makers van Stichting Amonet.
Gedurende drie weken werkten we op locatie in een oude paardenstal in het centrum van het Drentse dorp Norg. In de zomer van 2012 en 2013 speelden we Ik Hier NU door het hele land.

 

Samen Alleen
In 2011 maakte ik Samen Alleen, een muzikale voorstelling waarbij een ouderwetse overheadprojector mijn belangrijkste gereedschap was.
Ik speelde Samen Alleen op de zolder van een oude boerderij in de buurt van Baaium in Friesland.