Tekst

Ik ben schrijver. Ik hou van woorden. Ik hou van mooie zinnen. Ik hou van poëzie. Ik hou van metaforen. Ik hou zelfs van d’s en t’s en ’t kofschip.
Als schrijver ben ik in meerdere projecten en hoedanigheden actief. Kijk bijvoorbeeld eens naar mijn project Gedicht van de dag.


meneer bakker
Luistervinkverzen
Bijvoorbeeld in Luistervinkverzen. Samen met Ottelien Belzer luister ik je af. Heimelijk noteren we zinnen die uit je mond rollen. Met jouw en andermans zinnen puzzelen we net zo lang tot we een pareltje van een gedicht in handen hebben: een Luistervinkvers. In gouden envelopjes duiken de gedichtjes op in broekzakken en handtassen.
Met Luistervinkverzen stonden we o.a. op Welcome to the Village, De Beschaving, Onderstroom en Bevrijdingsfestival Groningen.

ZEAUX
Sinds 2017 is de jongste telg van de poëziefamilie ontsproten aan het brein van Ottelien Belzer en mij: ZEAUX. Je fluistert ons 4 woorden in, en wij schrijven op onze ouderwetse typemachines een intiem en persoonlijk gedicht voor je. Je krijgt er een gouden envelopje en een verwarmd hart bij.

Culturele Hoofdstad 2018logo
Sinds 2016 werk ik als freelance vertaler voor Culturele Hoofdstad 2018. Ik vertaal allerhande teksten van het Nederlands naar het Engels. Persberichten, projectvoorstellen, biografieën, et cetera.

 

Neushoorn
Sinds oktober 2015 ben ik eindredacteurNH logo
bij Neushoorn, het nieuwe poppodium en creatieve
broe
inest van Leeuwarden. Ik ben eindredacteur
voor de website en vraagbaak voor alles wat met taal
te maken heeft.

Minerva Academie voor Popcultuur

Ik was in de zomer en herfst van 2015 en 2016 hoofd avp logo
communicatie en tekstschrijver voor Here We Are
Everywhere, het showcasefestival van de
Academie voor Popcultuur in Leeuwarden.
Ik schreef stukjes voor op onze social mediakanalen,
persberichten, aankondigingen, uitnodigingen, et cetera.
Voor HWAE schreef ik voornamelijk in het Engels, hetgeen
mij zeer makkelijk afgaat.