Stadskunstenaar

In 2017 en 2018 was ik Stadskunstenaar van Leeuwarden. Na enkele zenuwslopende ronden ben ik verkozen.
Vijf keer per jaar ontwikkelde en realiseerde ik een project in en voor de gemeente Leeuwarden. Steeds met andere mensen, en steeds in een andere discipline.
Voor leuke kiekjes enzo kijk je even op de Facebookpagina.

Het was echt leuk om steeds iets anders te kunnen doen. Een paar voorbeeldjes.

Op Valentijnsdag deed ik een guerillapoëzieproject. Op allerlei plekken in de stad schreef ik met een team van vrijwilligers met stoepkrijt gedichten van 13 dichters uit binnen- en buitenland. Alle gedichten gingen over de schaduwkant van de liefde. Om iedereen zonder lief een hart onder de riem te steken.

LUIK was ook een mooi project. Het was een muzikaal drieluik over de verborgen verhalen van de stad. Dit project deed ik samen met Esther de Jong en Michelle Samba. Aan boord van de Stânfries X stapte je binnen in werelden van de stad waarvan je geen idee had dat ze recht voor je neus bestaan.

En natuurlijk LUPUS! Daarover lees je hier meer.

Lola & De Grijze Massa (het boek en de show) was ook een Stadskunstenaarproject. Hier kun je meer lezen over de show en het boek.

Vragen over het stadskunstenaarschap? Idee voor een project? Suggesties? Meedoen? Koffiedrinken? Proosten? Stuur even een mailtje naar info@jamilafaber.nl.

He joh mooie meisje (1)