Shows & projecten

Muziek, beeld en tekst horen voor mij bij elkaar, een beetje zoals patat en mayo.
Het zijn de ingrediënten waarmee ik geur, kleur en smaak geef aan de werelden die ik creëer met mijn werk.

Haqiqa’s Reis

Waar moet ik naartoe?
Waar slaap ik vannacht?
Komt het wel goed?
Breng ik het er levend vanaf?

Uit: Haqiqa’s Reis

Tijdens een project in het AZC in Burgum ontmoette ik Haqiqa, een Afghaans meisje dat met haar familie dreigde te worden uitgezet. Haar verhaal en de verhalen van de andere kinderen in het AZC raakten me diep. Hun verhalen heb ik vertaald naar Haqiqa’s Reis, een sprookje over thuiskomen.
Dat sprookje heb ik verder uitgewerkt tot een schaduwvoorstelling met live-muziek.

L U P U S 

“Er zit een wolf in mij. Hij houdt me in de gaten. Soms houdt hij zich koest, soms valt hijgenadeloos aan. Krijgt hij me te pakken of weet ik hem te temmen?”

In ieder mens zit een wolf. Een wolf die onberekenbaar is. Gevaarlijk. Verraderlijk. Hij ligt continu op de loer om je te verslinden. Je weet nooit wanneer hij opduikt, hoe bloeddorstig hij deze keer is, en hoe lang hij blijft. Maar hij is altijd in de buurt. En hij komt. Wat je ook doet, hij komt. De wolf fluistert dat je niet goed genoeg bent, minderwaardig, een prutser, dat niemand van jou kan houden. Geloof je hem?

In Lupus (het Latijnse woord voor wolf) vertel ik het verhaal van een meisje en haar wolf. Met ragfijn papiersnijwerk, 6 overheadprojectors, een indringende soundscape en onheilspellende flarden tekst creëer ik een associatieve weergave van de wereld die normaal alleen in mijn hoofd bestaat.

Lola & De Grijze Massa

Lola & De Grijze Massa is niet alleen een kinderboek, het is ook een voorstelling.
Met een ouderwetse overheadprojector en ragfijn papiersnijwerk wek ik Lola en consorten tot leven.
De hypnotiserende baritonstem van Rocco Hueting (bekend van De Staat) voert je langs gevaarlijke ratten, schele leeuwen en slechteriken naar een verrassend happy end.

De Stranger Things-achtige elektronische muziek van Dennis van Tilburg brengt alles samen tot een wonderlijk en sympathiek geheel.
Lola & De Grijze Massa duurt circa 30 minuten, en kan op allerhande plekken worden gespeeld. Boeken? Meer informatie? Mail of bel me dan even.


Prinses met de Baard
edit 129
Een absurde muziektheatervoorstelling met een lekker duister randje: Prinses met de Baard.
Een vervloekte prinses is veroordeeld tot haar eigen immer groeiende gewichtbeharing, totdat…

 

Ik Hier NU
Een muzikale circusvoorstelling. De voorstelling kwam tot stand tijdens NuNieuw, een traject voor talentvolle jonge makers van Stichting Amonet.
Gedurende drie weken werkte ik op locatie in een oude paardenstal in het Drentse dorp Norg.

 

 

Samen Alleen
Mijn allereerste schaduw
voorstelling! Op de zolder van een oude boerderij in de buurt van Baaium in Friesland speelde ik deze voorstelling over collectieve eenzaamheid. Kun je een ander ooit echt kennen? Je kunt in ieder geval naar elkaar omkijken, en misschien is dat genoeg.